Bigadiç’e UEDAŞ’tan Dev Yatırım

UEDAŞ, Balıkesir’in Bigadiç İlçesine gerçekleştirdiği 2.8 milyon TL’nin üzerindeki yatırım tutarıyla şebeke hatlarını yenileyerek, kaliteli ve kesintisiz enerji hizmetini sağladı.

Bigadiç’e UEDAŞ’tan  Dev Yatırım

UEDAŞ, Balıkesir’in Bigadiç İlçesine gerçekleştirdiği 2.8 milyon TL’nin üzerindeki yatırım tutarıyla şebeke hatlarını yenileyerek, kaliteli ve kesintisiz enerji hizmetini sağladı.
Enerji sektörünün öncü şirketlerinden Limak Enerji bünyesinde faaliyet gösteren UEDAŞ, hizmet bölgelerindeki yatırım oranını artırmaya devam ediyor. Kent-kır ayrımı gözetmeksizin 3.1 milyon abonesine kesintisiz ve kaliteli hizmeti ulaştıran UEDAŞ, yatırım faaliyetleri kapsamında şebeke yatırımlarına ağırlık veriyor. Balıkesir’in bor maden rezervleriyle ünlü Bigadiç İlçesi’nde yer alan Işıklar Mahallesi’nde enerji nakil hatlarını geliştiren şirket, mevcut 3 trafoda yenileme çalışması yaparken, 3 ilave trafoyla birlikte 456 direkte iyileştirme çalışması gerçekleştirdi. Toplamda 1 milyon 850 bin TL tutarındaki yatırımla birlikte bölgede yer alan trafo sayısını 6’dan 9’a çıkaran UEDAŞ, enerji kapasitesini genişletti.
Osmanca ve Kargın mahallelerinde de yatırımlarını sürdüren şirket, şebeke yenileme ve trafo çalışmaları kapsamında 365 yeni elektrik direği dikecek. UEDAŞ söz konusu mahallelere 980 bin TL’lik yatırım yapacak. Gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlarla birlikte toplamda 2 milyon 830 bin TL’lik yatırıma ulaşan UEDAŞ, yılsonuna kadar hedeflenen yatırım miktarının üzerine çıkmayı amaçlıyor.
BALIKESİR’E DE REKOR YATIRIM
Müşteri memnuniyet kalitesini artırmak için var gücüyle çalışan UEDAŞ, 2018 yılında gerçekleştirdiği yatırımların çoğunu altyapıya ayırdı. Balıkesir’de 929 bin aboneye hizmet veren UEDAŞ, yıl sonuna kadar Balıkesir’deki yatırım miktarını 57 milyon TL’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor. UEDAŞ’ın yatırım planlaması kapsamında, enerji nakil hattı güçlendirmeleri, ilave şebeke kapasite artırımları, aydınlatma, şebeke iyileştirme ve yenileme gibi önemli çalışmalar yürütülüyor.
UEDAŞ HAKKINDA
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35.501 km² alanda 3.1 milyon müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 4 il, 55 ilçe, 2221 mahalle ve 636 köy sorumluluk sahasında 2177 personelle 7/24 hizmet veriyor. Kurulduğu yıldan bu yana kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye özen gösteren firma gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve sponsorluk projeleri ile çevre, eğitim, kültür ve sanat, spor konularına da destek oluyor. 2010 Eylül’ünde özelleşen şirket Limak Holding bünyesinde bulunuyor.